A könyvtár jövőképe

avagy Hogyan képzeljük könyvtárunkat öt év múlva

A szebb környezet és a színvonalasabb, gyorsabb kiszolgálás által megnő a személyes könyvtárlátogatók száma is. A könyvtár a város és a környék kiemelkedő információs központjává válik. A városban megnő a turisztikai látogatók száma, így a könyvtárat is többen látogatják.

Több sikeres projekt megvalósításában vesz részt a könyvtár, amelyek meghatározóak lesznek a könyvtár életében. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően a könyvtár az alábbi célkitűzéseket valósítja meg:

• tovább bővül a könyvtár számítógépparkja,

• számítógép-, és internethasználat oktatásával segíti a digitális írástudás széleskörű elterjedését a lakosság körében,

• a könyvtár bekapcsolódik az országos könyvtári-informatikai rendszerbe, melynek kiemelkedő célja a gyors és pontos könyvtárközi szolgáltatás,

• a kollégák szakmai képzéseken vesznek részt,

• az olvasáskultúra fejlesztése érdekében ismeretterjesztő előadások, találkozók megrendezésére kerül sor, melyek színesítik a város kulturális életét.

Mivel a könyvtár elektronikus szolgáltatásai, online nyújtotta lehetőségei bővültek, megnő a virtuális látogatók száma. Gyűjteménye a hagyományos dokumentumok mellett egyre több elektronikus és digitalizált dokumentumokkal, adatbázisokkal gyarapodik.

Készült: 2024. január 2.